fbpx

Szemüvegek Háza

Szolgáltatásaink

Szemüvegkészítés

A látásvizsgálat során megállapított dioptriák alapján a kiválasztott szemüvegkeretbe rövid időn belül vállaljuk a szemüveglencsék elkészítését. Precíziós szemüveglencse-csiszológépünk századmilliméteres pontossággal dolgozik, így biztosítva a lencsék pontos illeszkedését a szemüvegkeretbe. Akár különleges formák elkészítésére is lehetőséget biztosítunk.

Szemüveg javítás

Ügyes kezű látszerészeinknek szinte semmi sem jelenthet akadályt! Eltört, elgörbült, elferdült? Pár perc elteltével a szemüveg akár újkori fényében ragyoghat. Orrtámasz csere, csavar vagy szár pótlás azonnal megoldható és megvárható. A lehetetlennek tűnő javításokat kifejezetten optikus mestereink veszik kezelésbe mindkét üzletünkben.

Látásvizsgálat

A látásvizsgálat nem csak szemüveg felírás. A látásvizsgálat egy komplex folyamat, melynek egyik része a szemüveg dioptriáinak meghatározása. A viselő igényeinek maximális figyelembevételével határozzuk meg a kényelmesen viselhető dioptriákat, illetve különböző szűrővizsgálatokat végzünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb megoldással szolgálhassunk. És ami a legfontosabb, Önre mindig van időnk.

Kontaktlencse illesztés

Az optometristánk által meghatározott paraméterekkel megrendeljük a lehető legkényelmesebb kontaktlencsét, majd közösen elsajátítjuk a biztonságos kontaktlencse viselés alapjait elméletben és gyakorlatban is. Rendszeres kontaktlencse vásárlóinknak korlátlan számú díjtalan kontrollvizsgálattal és konzultációval kedveskedünk.

3D látásvizsgálat

Fejfájás, esetleg migrén gyötri? Nyak- és vállfájdalmai vannak? Gyermekének tanulási, olvasási nehézségei adódtak? Nagy valószínűséggel heterophoria-s állapot (rejtett kancsalság) áll az okok hátterében, melyet speciális - polarizáció elvén működő - ábráinkkal vizsgálni tudunk. A “polateszt” vizsgálat során prizmás szemüveget írunk fel, mellyel a fent felsorolt tünetek akár teljesen megszüntethetőek.

Szemnyomás mérés

Glaucoma (zöldhályog) szűrés szolgáltatásunk minden látásvizsgálati csomagunkban elérhető. A speciális, ún. non-contact tonometria-val megállapítható a vizsgált személy belső szemnyomása, ami a zöldhályog egyik tünete lehet. Gyulai üzletünkben pachymetria-s (szaruhártya vastagság) méréssel egészül ki vizsgálatunk, amivel még pontosabb adatokhoz juthatunk hozzá.

Szemfenék fotózás

Speciális kameránknak köszönhetően egyszerűen vizsgálható a szemfenék (fundus) jelentős része. A vizsgálat során olyan belgyógyászati (pl.: diabetes, hypertonia) és szemészeti (pl.: glaucoma) betegségek fedezhetőek fel, vagy válnak jól követhetővé, amely a későbbiekben segíti a szemész és/vagy belgyógyász szakorvosok munkáját.

Cornea topográfia

A szaruhártya felszínének vizsgálata, ahol különböző betegségek és elváltozások fedezhetőek fel (pl.: ceratoconus). A készülék egy domborzati térképhez hasonló képet hoz létre, amivel időben észrevehetőek az akár vaksággal fenyegető elváltozások.

Optikai cikkek

A szemüvegek és kontaktlencsék széles tárháza mellett ezek kiegészítőit is forgalmazzuk. Szemüvegekhez tokokat, törlőkendőket, páramentesítő megoldásokat. Kontaktlencsékhez ápolószereket és műkönnyeket is kínálunk. Továbbá hagyományos és speciális, látássérülteknek készült nagyítók is megtalálhatóak nálunk.

Garanciánk

(A garanciák pontos részeleteiről és feltételeiről érdeklődjön optikáinkban!)